TRAFİK SİGORTA RÜCU ŞARTLARI

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Araçta yaşanan bir hasar sonucunda, ekspertiz analizi sonrası onarım masraflarının, araç piyasa değerine ulaşması, geçmesi vb. durumlarında araç tam hasarlı olarak kabul edilir. Hasarlı aracın onarım ücreti, araç piyasa değerinin genellikle %70’ine yaklaşırsa, o aracın onarımından sonra trafiğe çıkması ekonomik ve can güvenliği açısından zararlıdır.

Aracın kaskosu varsa hasar sonrası, eksper raporu ile onarım göremeyecek durumda olduğu tespit edilirse, sigorta poliçesinde belirlenen kasko bedelini geçmeyecek şekilde aracın o andaki piyasa değeri aracın sahibine ödenir. Fakat poliçeden belirlenen kasko bedeli aracın piyasa değerinden düşük ise daha düşük miktarda ödeme yapılır.

 

Kaza Yapmış Araç Alınırken, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde sıfır araçların piyasa değeri çok yüksek olduğu için araç kullanıcıları hasarlı veya ikinci el araçları tercih edebiliyor. İkinci el araçlarda dikkat edilen en önemli konu ise alınacak aracın hasarının olup olmaması. Hasarlı ikinci el araçlar ucuz olduğu için bazen tercih edilebiliyor. Bu hususta dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Hasarlı araç alınacak ise iyi bir servise gösterilmesi gerekir.

  • Kaza yapmış araçlarda diğer önemli unsur hava yastığıdır. Hava yastığı patlamış bir araçtan uzak durulmalıdır.

  • Hasarlı araçların, hasar bölgelerine ve büyüklüğüne dikkat edilmelidir.

  • Hasar araçlar ne kadar iyi tamir edilseler de orjinal performanslarına dönemezler. Özellikle motor hasarı özen gösterilmesi gereken bir konu. Yani ancak tamirci tarafından onay verilirse alım işlemi yapılmalı.